петак, 6. новембар 2015.

Detoksikacija organizma

Osećajte se odlično


Bez nekog posebnog truda osećajte se zdravije i puni energije!
Uz nekoliko koraka do dobrog osećaja:

  • Voda i limun - Počnite dan zdravo. Limun je neprocenjiv za rehidrataciju sistema, ubrzava metabolizam i poboljšava sistem za varenje.
  • Fizička aktivnost - Redovne vežbe dovode do manje toksina u telu, podstiče bolju cirkulaciju i rad limfnih žlezda, a blagotvorno je i za poboljšanje varenja, smanjivanje tenzije, podmazivanje zglobova, kao i za zatezanje tela.
  • Pilinzi - Skidanje mrtvog sloja kože pilingom i masaža prirodnim uljima, pomoći će vam da uklonite toksine sa njene površine i poboljšava cirkulaciju.
  • Smanjenje šećera - Sezonska detoksikacija je efikasan način da se osećate bolje i da vaše telo postane mnogo zdravije. Smanjenje šećera podrazumeva i odricanje od meda i veštačkih zaslađivača. Mnogo šećera od tela zahteva više insulina, što iscrpljuje pankreas i telo se umara, a može dovesti do dijabetesa, raka, hroničnog umora i naravno gojaznosti.
  • Organska hrana - Osnova najzdravije ishrame su voće i povrće, integralne žitarice i jezgričasto voće i semenke (celi plodovi, pošto prerađena hrana gubi na nutritivnoj vrednosti), naročito je važno tamno zeleno povrće zbog minerala i malo kalorija.
  • Saune - Za detoksikaciju organizma je naročito delotvorno redovno preznojavanje u sauni, koja pozitivno utiče i na smanjenje kilograma.
  • Čaj - Čaj je blagotvoran za detoksikaciju organizma. Ne samo što je pun antioksidanata, on i hidrira i stvara osećaj sitosti, a kofein u čaju daje isti osećaj udnosti kao kafa s' tim što je mnogo bolji za organizam.
Svakodnevni tempo nam nameće loše navike. Izdvojimo vreme za svoje zdravlje i očistimo organizam od toksina.

Нема коментара:

Постави коментар