понедељак, 9. новембар 2015.

Nega kose uljima

Arganovo ulje (tečno zlato)


Arganovo ulje (Marokansko ulje) se isključivo čuva u staklenim bocama braon boje zbog eliminisanja nepovoljnih ultraljubičastih zraka koji prodiru u ulje i menjaju negov sastav. Po sastavu je slično prirodnim uljima kože glave i bogato je vitaminom E koji podstiče rast zdrave kose. Hidrira teme tj. sprečava isušivanje kože i pojavu peruti. Izuzetan je tretman za oštećenu kosu. Pruža zaštitu od visoke temperature aparata za oblikovanje frizure.
Prilikom kupovine posebno je važno obratiti pažnju na specifikaciju. Mnogi proizvodi imaju izuzetno malo arganovog ulja u sebi i često je u pitanju silikon. Znači, kada kupujete proizvod sa ovim uljem obavezno pogledajte na proizvodu koliko % arganovog ulja sadrži u sebi. Ako na pakovanju nije navedeno, najčešće je reč o veoma maloj količini.

Marokansko ulje (Moroccanoil)


Moroccanoil preparati za kosu su odlični za hidrataciju kose, revitalizaciju oštećenih krajeva, mekoću, sjaj i pospešivanju rasta. Ne sadrže parabene, sulfate, fosfate... Sadrže arganovo ulje. Preporučuju se za sve tipove kose, ne masti kosu. Moroccanoil treatment light je prvenstveno namenjen za svetlu obojenu kosu. Može se naneti na vlažnu ili suvu kosu:

  • odmah se apsorbuje po nanošenju
  • povećava sjaj kose
  • smanjuje vreme sušenja kose
  • odmrsuje kosu i olakšava rasčešljavanje
  • pomaže u ispravljanju kose
Može se dodati u smesu kod farbanja kose za dodatnu negu i bolju apsorbciju boje (5ml ulja dodati u smesu za farbanje).
Miris ulja je predivan. Često se pravi polemika između ovog i Macadamia ulja i tu je "mrtva trka", sve je stvar subjektivnog osećaja.


www.moroccanoil.com

Schwarzkopf Gliss Dnevni ulje - eliksir (Daily - Oil Elixir)


Nanosi se pre pranja kose (kao maska), na vlažnu (bez ispiranja) ili suvu kosu (za stilizovanje). Sadrži dosta arganovog ulja (jedan je od proizvoda sa najviše arganovog ulja) i kosi daje sjaj i lep izgled. .

Avon - Hranljivi tretman bez ispiranja sa arganovim uljem


Nanosi se na vlažnu ili suvu kosu, pogodno je za sve tipove. Sadrži arganovo ulje, provitamin B5 i vitamin E, hrani i omekšava suvu i oštećenu kosu, vraća sjaj. Ono što mogu da potvrdim je da je kosa meka na dodir, laka za oblikovanje i raščešljavanje. Za negu nisam sigurna jer sadrži malu količinu arganovog ulja, ali je odlična za lep izgled kose.



Ricinusovo ulje



Ricinusovo ulje ima više benefita na celokupno zdravlje. Kod nege kose, ricinusovo ulje hidrira kožu glave i ubrzava rast kose, a, takođe, regeneriše ispucale i oštećene krajeve i sprečava dalje lomljenje kose. Nanosi se kao maska na teme i krajeve kose (lakše je ako je kosa malo vlažna) i ostaviti da odstoji 2h (ili je utrljati pre spavanja pa oprati sledeći dan). Dovoljno je jednom nedeljno nanositi ulje, a posle prvih rezultata može se smanjiti na povremeno korišćenje.
Ovo ulje je delotvorno i na regeneraciju trepavica, a deluje i protiv bora i strija (može se koristiti i za predeo oko očiju).
Međutim, ricinusovo ulje se ne preporučuje u velikim količinama zbog zapušivanja pora...

Šampon sa ricinusovim uljem


Potrebno: 
  • 1l šampona od koprive (običan),
  • 50ml ulje ricinusa,
  • 30 ml kapi od koprive,
  • 100 ml Pantenol (vodeni rastvor),
  • AD kapi, vodeni rastvor (jedna bočica).
Pre svake upotrebe dobro promućkati.
Dejstvo:
  • Kopriva - cirkulacija i prokrvljenost,
  • Ricinus - jača kutikulu dlake, regeneriše i sprečava perut,
  • Pantenol - očuvanje pravilne funkcije i regeneracija,
  • AD kapi - regeneracija kože glave.


Macadamia


Makadamija ili australijski orah predstavlja prirodnu zaštitu od UV zračenja i ne masti kosu. Način na koji se nanosi i dejstvo je dosta slično marokanskom ulju. Blago je pa je odlično za kožu...
Detaljnije o ovom ulju na linku - ulje makadamije.

Dove Pure Care Dry Oil

Sadrži ulje makadamije. Kosa je mekša i sjajnija.

Нема коментара:

Постави коментар